Najtrendovejší nápoj tohoročnej zimy: červené víno – čokoláda
Varené víno a horúca čokoláda sú teraz najtrendovejšie horúce nápoje.Kombinácia vína a čokoládovej chuti je príjemná. Aj somelieri vedia, že, červené víno výborne harmonizuje s čokoládou. Veď aj niektoré odrody hrozna ako je Merlot, Nero d’Avola alebo Malbec, majú mierne čokoládovú arómu, ktorá zaokrúhľuje chuť červených vín vyrobených z nich. Gurmáni si zase radi vychutnávajú dobré červené víno spolu s malým kúskom mliečnej alebo tmavej čokolády. Aj pri pečení dezertov, alebo varení omáčok je kombinácia červeného vína a kakaa obľúbená.SUPERBABKY vám ponúkajú jednoduchý základný recept, ktorý môžete podľa seba dochutiť.
Recept na 1 šálku
300 ml mlieka
80 g horkej čokolády (najmenej 60% obsah kakaa)
200 ml polosuchého červeného vína (napr. Cabernet Sauvignon)
300 ml mlieka
80 g horkej čokolády (najmenej 60% obsah kakaa)
200 ml polosuchého červeného vína (napr. Cabernet Sauvignon)
Príprava
Horkú čokoládu rozlámte na malé kúsky. V malom hrnci roztopte čokoládu pri nízkej teplote a za stáleho miešania pridajte mlieko. Potom červené víno a nápoj zohrejte, ale nevarte!
Ak máte radi, môžete pridať štipkou škorice, muškátový oriešok, aníz, alebo vanilkový cukor.
Ak máte radi, môžete pridať štipkou škorice, muškátový oriešok, aníz, alebo vanilkový cukor.
Foto Depositphotos.com